+31 6 52336265 info@ilonaderoo.nl

Behandel methodes

 

Holistische werkwijze 

 

Verder kijken dan wat direct waarneembaar is, wetende dat er zoveel meer is wat van invloed is op ons en ons systeem. Bij ieder een unieke in- en output. Wat maakt dat we ieder voor zich doet wat je doet, denkt wat je denkt en voelt wat je voelt. Alles is met elkaar in verbinding en werkt door.

Alert zijn, een brede blik en verder kijken dan je neus lang is.

 

Holistisch

Voor mij is holistisch werken je bewust zijn van deze verschillende invloeden en factoren en die meenemen in de zoektocht naar een antwoord of oplossing. Ik gebruik holistisch werken veel in mijn coaching.

Ik geloof dat alles met elkaar in verbinding staat en elkaar beïnvloedt. Je goed voelen heeft  te maken met een evenwicht tussen het fysieke, het mentale, het sociale en het spirituele aspect. Mijn trajecten zijn dan ook niet alleen altijd maatwerk, maar spelen ook in op je creativiteit en het onbewuste.

Als er ergens iets misgaat heeft dat gevolgen voor het totale functioneren (denken, doen en voelen). Vaak ligt de kern van een probleem of ongemak diep verborgen. Ik vind het daarom belangrijk om te kijken naar de oorsprong van een klacht of probleem. Wat is er gebeurt en wat is er nodig om dit weer balans te brengen? Verder kijken dan wat aannemelijk of fysiek waarneembaar is. Dat is waar holistisch werken voor mij voor staat!

 

Ilona is deskundig, geduldig en doortastend. Positief, pakt door en ‘Out of the box’ denkend.

Diana

Methodes die ik regelmatig inzet

KIE – Kind in evenwicht

KIE is een mooie methode waarmee je de oorzaak van fysieke en emotionele spanningen inzichtelijk maakt, waardoor een kind zich niet alleen begrepen voelt maar daardoor ook kan verwerken. Het is een snelle en speelse manier om erachter te komen waarom een kind bepaald gedrag vertoont en vastloopt. 

Praten hoeft niet als je daar geen zin in hebt, bij deze methode vertellen je spieren het verhaal. KIE maakt gebruik van technieken uit de toegepaste kinesiologie en kan heel goed gecombineerd worden met andere vormen van therapie.

Ik ben een gecertificeerd Level 1 en Level 2 KIE-coach.

Kiecoach Kindvan9 expert


Kunstzinnige - beeldende therapie

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden! 

Tekenen, schilderen en boetseren zijn bij uitstek middelen om te vertellen en te vertalen wat er van binnen leeft. Zeker als je het moeilijk vindt om je gevoelens in woorden te vangen. De kleur die je gebruikt, de vorm die je kiest en de ruimte die je inneemt. Het vertelt allemaal een verhaal, jouw verhaal. 

Zo word je op een toegankelijke en speelse manier uitgedaagd om te verwerken wat storend of onplezierig is. Je doet nieuwe ervaringen op, verstrekt je vaardigheden en gaat op zoek naar strategieën en hulpbronnen die je verder helpen. Creatief talent is absoluut geen vereiste, het gaat om de ervaring en niet om het eindresultaat. 

Deze beeldende vorm van therapie kan ook bijzonder effectief naast een andere vorm van therapie ingezet worden.

Emotionele Psychologie

Gedachten hebben invloed op je stemming en emoties. De hele dag door verwerkt je brein deze informatie en stuurt aan waar nodig. Hier ben je je voor een klein deel van bewust, maar het meeste gebeurt onbewust. 

Soms gebeurt er iets in je leven waardoor de energie tussen je lichaam en je emoties geblokkeerd raakt. Een gebeurtenis zorgt dan voor een negatieve overtuiging: ik kan niet, ik wil niet, het lukt niet, het zou niet zo moeten zijn! Dit kan zorgen voor psychische en/of lichamelijke klachten of ongemakken. Zo kan een nare gebeurtenis op school of werk ervoor zorgen dat jij je onzeker of angstig voelt. Ook kan het buikpijn of een misselijk gevoel veroorzaken. Emotionele psychologie kijkt naar de emoties die zich vastzetten in je hoofd en lichaam en ruimt deze op. 

In het menselijk lichaam lopen verschillende energiebanen die in verbinding staan met de verschillende organen. Elk orgaan is gekoppeld aan een bepaalde emotie. Zo is angst bijvoorbeeld gekoppeld aan de nieren, verdriet aan de longen en boosheid aan de lever. Door op het juiste punt te tikken (tappen) worden emotionele blokkades opgeheven. Je laat de negatieve gedachten en emoties los en ‘reset’ als het ware je brein. Hierbij worden ook affirmaties gebruikt om weer emotioneel in balans te komen.

Zo verander je stress in opgewektheid, besluiteloosheid in daadkracht en maakt faalangst plaats vertrouwen.

Emotionele psychologie kan goed gecombineerd worden met andere vormen van therapie. 

E.F.T. - Emotionele Freedom Techniek (EFT)

Emotionele Freedom Techniek (EFT) heeft veel overeenkomsten met Emotionele psychologie. Als er iets heftigs gebeurt geeft dat direct een reactie in je lichaam. Vaak blijft er onbewust een restje spanning achter, waarop je lichaam op reageert. Met EFT ontkoppel je deze oude ervaring van de fysieke reactie door te tappen op meridiaanpunten en het gebruik van affirmaties. Dit gebeurt in een vaste volgorde van verschillende punten en herhaal je tot het gewenste resultaat is bereikt. Zo creëer je als het ware een ‘reset’. Je durft bijvoorbeeld weer die ene presentatie te geven of je slaapt weer beter. 

Op voorhand is er geen uitgebreide informatie nodig over de aanleiding van het ongemak, een constatering is voldoende. Dit maakt dat EFT snel en makkelijk toepasbaar is en voor veel mensen geschikt. Daarnaast leer je ook om de techniek zelf toe te passen waardoor je een waardevolle tool in handen hebt die je kunt inzetten om je beter, rustiger, blijer en zekerder te voelen. Samen ontdekken we waar EFT jou effectief bij kan helpen.  

“Ik ervaar de beeldende therapie als een zeer prettige manier om je gevoelens te uiten. Door middel van creatieve opdrachten leer ik dat het verleden er mag wezen, ook de minder mooie herinneringen. Het geduld van Ilona en de liefde voor haar vak, zorgt er voor dat ik na elke sessie een stukje verder de toekomst in kan en durf te kijken.” 

Réka (18 jaar)

Neem contact op

Ben je benieuwd of ik bij jou/ jullie pas of wil je vrijblijvend een casus aan mij voorleggen? Als je het contactformulier invult neem ik binnen twee werkdagen contact met je op.

Telefoon

06-523 362 65

Adres

Dorpsstraat 854
1566 EX Assendelft

Openingstijden

Op afspraak